logo - Nieuwbouw Zevenhuizen - Wonen in Woud
SLUIT

Zevenhuizen - Flamingo - Wonen in Zevenhuizen - Wonen in Woud

Nieuwbouw Zevenhuizen - Logo Beige - Wonen in Woud
Wonen in Zevenhuizen
Nieuwbouw Zevenhuizen - Siteicon Beige - Wonen in Woud

De charme van een dorp, dicht bij de stad

Zevenhuizen heeft alles wat je van een dorp mag verwachten. Van prachtige natuur en landelijke gebieden tot een uitgebreid voorzieningenaanbod en gezellige evenementen. Hier verruil je de rust van het polderlandschap in een handomdraai voor een gezellige dag of avond uit. Er is altijd wel iets te zien of te doen!

Ik heb interesse

De watertuin van de Zuidelijke Randstad

Samen met de dorpen Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Moerkapelle vormt Zevenhuizen de gemeente Zuidplas. Of, zoals de gemeente ook bekend staat: de watertuin van de Zuidelijke Randstad. Van de Hollandse IJssel en de Rotte tot de Ringvaart en de Willen Alexanderbaan: zij dragen, net als de wind en het groen, bij aan het heerlijke buitenleven in Zuidplas.

Ruimte en groen

Wat buitenleven betreft, zit je in Zevenhuizen zeker goed. Het dorp is omgeven door prachtige natuur en landelijke gebieden met grasgroene weilanden, waterwegen en karakteristieke polders. Hier kun je fijn wandelen of fietsen. Heerlijk om, na bijvoorbeeld een drukke werk- of schooldag, te ontsnappen aan de drukte. Even de frisse buitenlucht inademen. Heb je wat meer tijd? Ga dan met het hele gezin op ontdekkingstocht door recreatiegebied De Rottemeren of het Bentwoud. Goed voor urenlang speel- en struinplezier!

Dorpse sfeer, stadse voorzieningen

Zevenhuizen heeft een sterk dorpsgevoel. De sfeer is vriendelijk en de saamhorigheid groot. Kortom: een fijne, veilige plek om te wonen en je kinderen te laten opgroeien. Tegelijkertijd heb je alle stadse voorzieningen binnen handbereik. In het dorp vind je meerdere basisscholen, supermarkten, restaurants, winkels en een gezellig dorpshuis. Voor buitensporten als tennis en voetbal hoef je de wijk niet eens uit! Aan de noordzijde van De Swanladriehoek komt een splinternieuw sportpark.

Van alles te beleven

Een lekkerbekje halen bij de viskraam of voor het scheiden van de markt nog even naar de groenteman. Elke vrijdag, van 8.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s middags, staan de marktkooplui voor je klaar in hartje Zevenhuizen. Maar Zevenhuizen heeft meer! Wat dacht je van Culinesse, hét culinaire en muzikale evenement aan de Zevenhuizerplas? Dat is drie dagen genieten van heerlijk eten én optredens van bekende artiesten als Guus Meeuwis, Miss Montreal, Di-rect en nog veel meer! Houd je van zangkoren? Dan moet je zeker naar het Zuidplas Muziekfestival, dat elk najaar wordt gehouden aan de Dorpsstraat.

Foto: Culinesse.nl / Arjan Barendregt

Optimale bereikbaarheid

Of je nu naar je werk in Rotterdam, een dagje naar Scheveningen of een avondje naar de Goudse Schouwburg gaat; Zevenhuizen heeft prima verbindingen naar alle windrichtingen. Via de N219 sta je in een mum van tijd op de A12 en de A20. Reis je liever met het openbaar vervoer? Op de Ambachtssingel stopt de bus richting Zoetermeer, Nieuwerkerk aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Rotterdam.

Ik heb interesse