logo - Nieuwbouw Zevenhuizen - Wonen in Woud
SLUIT

Nieuwbouw Zevenhuizen - Synchroon Circulair - WOUD

Nieuwbouw Zevenhuizen - Logo Beige - Wonen in Woud
Kiezen voor groen
Dat maakt de cirkel rond!
Nieuwbouw Zevenhuizen - Siteicon Beige - Wonen in Woud

Synchroon Circulair

We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Circulair ontwikkelen is wat Synchroon betreft dan ook meer dan een ‘populaire oplossing van deze tijd’. Het is een manier van denken en doen, die diep in onze vezels zit. En die noodzakelijk is voor het behoud van onze planeet.

Fundamentele veranderingen

Wij geloven in steden die mensen verbinden, die jouw gezondheid centraal stellen, die ruimte maken voor de natuur, die meer geven dan nemen en compleet zelfvoorzienend zijn. Bovendien geloven we in de impact die wij als ontwikkelaar kunnen maken, in de weg daarnaartoe. Dat vraagt om fundamentele veranderingen.

De manier waarop we onze samenleving en economie inrichten, moet op de schop. We moeten toe naar een manier van leven en zakendoen, waarin we duurzaam en zorgvuldig omgaan met grondstoffen, natuur en mensen.

Ik heb interesse

Onze zeven pijlers voor circulair ontwikkelen die staan als een huis

De grote vraag is natuurlijk: hoe doen we dat? Hoe geven we zo’n complexe opgave handen en voeten? Wat ons betreft ligt het antwoord dicht bij onszelf. Wij kijken wat we binnen onze eigen invloedssfeer kunnen doen om circulair ontwikkelen concreet te maken. Er zijn zeven impactgebieden – onze zeven pijlers voor circulair ontwikkelen – waarop wij écht het verschil kunnen maken. Dit zijn:

  • #1. Een sterke samenleving. We creëren toegankelijke plekken, waarin iedereen tot zijn recht komt en weerbaar is in tijden van verandering – als individu en in verbinding met elkaar.
  • #2. Gezondheid en geluk. We dragen bij aan welzijn van mensen. We focussen op gezonde gebouwen waar je gelukkig van wordt, waar je vrij en veilig bent en waar je anderen kunt ontmoeten.
  • #3. Stadsnatuur. We zorgen ervoor dat er meer stadsnatuur tot bloei komt, dat er ecologische verbindingen ontstaan en dat biodiversiteit gedijt.
  • #4. CO2 reductie. We minimaliseren de CO2-uitstoot van onze gebouwen en hun gebruikers en brengen onze eigen CO2-footprint zoveel mogelijk terug. Met bosaanplant compenseren we de CO2 die we nog uitstoten.
  • #5. Circulair bouwen. We gebruiken zo min mogelijk materiaal en bouwen waar we kunnen met hergebruikte, biobased of herbruikbare materialen. Met materialenpaspoorten dragen we bij aan circulaire bouw.
  • #6. Circulaire stromen. We zetten in op duurzame bronnen en gebouwen die zo zelfvoorzienend mogelijk zijn.
  • #7. Circulaire business cases. We zoeken samen met onze partners naar hoe we de ‘business as usual’ kunnen veranderen om te komen tot haalbare circulaire businesscases.

Meer over Synchroon Circulair

Heb je interesse?

Maak dan een persoonlijk account aan. Vervolgens kun je jouw persoonlijke account bevestigen op het door jou ingevulde e-mailadres. We houden je ook met nieuwsbrieven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Heb je al een account? Login

Account aanmaken