logo - Nieuwbouw Zevenhuizen - Wonen in Woud
SLUIT

Nieuwbouw-Zevenhuizen---Styling-tips---Wonen-in-WOUD

Nieuwbouwproject Zevenhuizen - Wonen in en met hout - Woud
Nieuwbouwproject Zevenhuizen
7 styling tips
Nieuwbouw Zevenhuizen - Siteicon Beige - Wonen in Woud

Dat voelt goed

Het kopen van een woning brengt spannende, maar vooral ook leuke momenten met zich mee. De inrichting bijvoorbeeld! Hoe fijn is het om van je nieuwe huis je thuis te maken, in jouw eigen stijl.

Jouw woning in Woud biedt hiervoor een uitstekende basis: duurzaam, solide en met een warme, natuurlijke uitstraling. Maar hoe haal je nu het beste uit je woning? Hieronder acht inspirerende styling tips voor je interieur.

#1. Benut de natuurlijke schoonheid van hout

Hout is van nature een mooi en levendig product. De warme kleur en de houtnerf geven jouw interieur een vleugje elegantie. Maak daar gebruik van! Houd de CLT-elementen zichtbaar, zoals de wanden en de plafonds. En accentueer de natuurlijke schoonheid ervan.

Kies voor meubels en decoratieve elementen van natuurlijke materialen, zoals bamboe en rotan. Natuurlijke kleuren, bijvoorbeeld aardetinten, zachte groene en warme neutrale kleuren, zorgen voor een harmonieuze en rustgevende sfeer.

#2. Geef daglicht de ruimte

Kenmerkend voor houtbouwwoningen zijn grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. Laat dit daglicht de hoofdrol spelen in je interieur! Houd gordijnen en raambekleding minimaal. Zo vergroot je de ruimtelijkheid van je woning.

#3. Natuurlijke materialen en texturen

De CLT-elementen dragen bij aan de warme uitstraling en rustgevende sfeer van jouw woning. Borduur daar in je inrichting op voort, met natuurlijke materialen en texturen. Denk aan houten meubels, bamboe vloeren, rieten manden en organische stoffen.

Lees meer op studiolime.nl

#4. Minimalistisch en functioneel design

Houten woningen stralen van nature een gevoel van eenvoud en minimalisme uit. Minimalisme past goed bij de natuurlijke schoonheid van deze woningen. Kies voor een minimalistisch interieur met strakke lijnen en een opgeruimde uitstraling. Gebruik slimme opbergruimteoplossingen om rommel te minimaliseren en functionaliteit te maximaliseren.

#5. Duurzame meubels

Bij een duurzame woning horen meubels die gemaakt zijn van duurzame materialen. Gerecycled hout, bamboe of FSC-gecertificeerd hout lenen zich hier perfect voor! Of wat ook leuk is: ga naar de kringloop voor antieke of vintage meubels. Zo geef je je interieur een uniek karakter. En tegelijkertijd bevorder je duurzaam hergebruik!

#6. Biophilic design en binnenplanten

Het principe van biophilic design is: versterk de band tussen mens en natuur. Maak hierbij gebruik van elementen die bijdragen aan het welzijn en de verbinding met de natuurlijke wereld.

Planten bijvoorbeeld. Zij zuiveren de lucht en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Plaats grote kamerplanten in de hoek van je woonkamer of creëer een verticale tuin met hangende planten. Zo komt jouw woning volledig tot leven!

#7. Persoonlijke accenten en kunstwerken

Maak je woning uniek door persoonlijke accenten toe te voegen. Hang kunstwerken op die je persoonlijke smaak weerspiegelen, toon souvenirs van reizen of creëer een fotomuur met dierbare herinneringen. Deze persoonlijke elementen geven je interieur karakter. Jouw karakter!