logo - Nieuwbouw Zevenhuizen - Wonen in Woud
SLUIT

Swanladriehoek - Zevenhuizen - Wonen in Zevenhuizen - Wonen in Woud

Nieuwbouw Zevenhuizen - Logo Beige - Wonen in Woud
Wonen in Zevenhuizen
Swanladriehoek
Nieuwbouw Zevenhuizen - Siteicon Beige - Wonen in Woud

Wonen in zijn puurste vorm

Woud is het eerste deelplan in De Swanladriehoek, een natuurinclusief nieuwbouwproject in het dorp Zevenhuizen (gemeente Zuidplas). Het woongebied wordt omarmd door de Swanlaweg en de Knibbelweg, en ligt vlak bij de woonwijk Groot Swanla.

Sla je vleugels uit!

De naam Swanla verwijst naar het woord ‘zwaan’. Volgens de lokale overlevering speelde dit nobele dier een prominente rol in het gebied. En dat is eigenlijk nog steeds zo. De symboliek van de zwaan – schoonheid, zuiverheid en balans – leeft voort in de belofte van De Swanladriehoek.

In dit schitterende nieuwbouwproject ervaar je het wonen in zijn puurste vorm. Circulair, energieneutraal, klimaatadaptief en in harmonie met alles wat groeit, bloeit en leeft. Het enige wat jij hoeft te doen, is je spreekwoordelijke vleugels uit te slaan en al dit moois te omarmen!

Ik heb interesse

Wonen en sporten

Met de ontwikkeling van De Swanladriehoek krijgt Zevenhuizen er een aantrekkelijke woonbuurt én een splinternieuw sportpark bij. De woonbuurt omvat vijf deelplannen: Woud, Poel, Gaard, Nest en Beemd. Met elkaar zijn zij goed voor 212 woningen in verschillende typen. Van appartementen en gezinswoningen tot twee-onder-één-kappers en vrijstaande huizen. In het sportpark komen onder meer voetbalvelden en tennisbanen.

De woonbuurt en het sportpark manifesteren zich als twee op zichzelf staande functies, maar vormen tegelijkertijd één geheel. Dit is te danken aan het centrale park, dat beide onderdelen op natuurlijke wijze met elkaar verbindt. In het hart van deze aantrekkelijke parkzone loopt een fietspad als een recreatieve route tussen het sportpark, de nieuwe en de bestaande woonbuurten van Zevenhuizen.

Natuurinclusief en klimaatadaptief

In De Swanladriehoek maak je deel uit van een leefomgeving waarin ruimte is voor mensen, planten en dieren. Her en der zijn gevels voorzien van huismus-, zwaluw- en vleermuiskasten en in het centrale park is alles ingericht voor een integraal samenzijn van mens en natuur. De variatie aan bomen en struiken, de slingerende wandel- en fietspaden en de spetterende waterpartijen zorgen niet alleen voor een aangename woonbeleving. Ze bieden ook een prettige verblijfsplaats voor insecten, vogels, vlinders en andere diersoorten.

Bovendien: de bomen, planten en plassen vangen regenwater op en zorgen op warme dagen voor verkoeling. Vanuit die gedachte krijgt een aantal woningen levend groen op de kopgevels, de zogenoemde ‘koele koppen’.

Biodiversiteit in je achtertuin

Houd je van groen en water om je heen? Luister je graag naar het gekwetter van vogels en word je blij van vrolijk fladderende vlinders? Maak dan je tuin natuurinclusief! Synchroon helpt je daar graag bij, in samenwerking met de Vogelbescherming Nederland. We geven je tips en tools om je tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, vlinders, egels en nuttige insecten.

Meer over biodiversiteit

Spelen

Overal in de wijk zijn leuke speelaanleidingen. Geen standaard speeltuintjes, maar echte natuurspeelplekken waar de kinderen vanuit hun eigen fantasie nog ouderwets kunnen ravotten. De kleinere kinderen kunnen in hun eigen woonbuurt naar zo’n speelplek. Voor de wat grotere kinderen is een toffe natuurspeeltuin ingericht in het centrale park. In het noorden van de wijk komt een park met veel groen en mogelijkheden om buiten te spelen.